OKTATÓK

Vivéka oktatók

Váczi Virág

Váczi Virág

Hatha jóga, aerial jóga, gyermekjóga, kismama- és babás jóga oktató, valamint NMPT instruktor és Chi-kung oktató

Bemutatkozás

Amin-Váczi Virág vagyok, a Vivéka Jóga Stúdió megálmodója és vezetője, hatha jóga, aerial jóga, gyermekjóga, kismama- és babás jóga oktató, valamint NMPT instruktor és Chi-kung oktató. 
 
Gyerekkoromban édesapámtól tanultam az első jógagyakorlatokat, például a „hasforgatást”. Ő még régi könyvekből,  autodidakta módon tanulta és gyakorolta a jógát. Sajnos ő 15 éves koromban itthagyta ezt a földi létet, és utána sokáig eszembe sem jutott jógázni.
 
Fiatalon kerültem a médiába, a legkülönbözőbb tévéműsorok szerkesztője és főszerkesztője voltam, és közben kerestem valamit, ami segít enyhíteni a stresszt, ami nap mint nap ért a munkám során, ugyanakkor a testemet is átmozgatja. Valami láthatatlan erő vitt be akkor, 2004-ben a zuglói Padma Jógastúdióba, ahol azonnal rabul ejtett a jóga.
 
Onnantól rendszeresen jártam jógázni, és egy idő után éreztem, hogy szeretnék többet tudni erről a világról,  szeretném tudni, hogy mit miért csinálunk, mire jó a jóga tulajdonképpen. Ezért iratkoztam be a Sivánanda Jógaközpont oktató képzésére 2011-ben. Akkor még nem is gondoltam, hogy egyszer majd oktatni fogok. De hatalmas élmény volt például megtudni, hogy a „hasforgatást”, amit az apukámtól tanultam, Naulinak hívják.
 
2013 óta tartok jógaórákat. Az első óráimat éppen itt, a Fóti út 69-ben tartottam, az akkori Pearl Body & Soul Jógateremben, ahová babasétáltatás közben „véletlenül” tértem be.  Eleinte a televíziós főállásom mellett csak egy- két jógaórát tartottam, aztán 2016-ban, ez az arány megfordult, és a jóga került túlsúlyba az életemben. 
 
2016-ban indíttottam el a www.vivekajoga.blog.hu-t. 2017 június 21-én szerveztem meg az első ingyenes Napfelkelte Napüdvözlet Flashmobot a Hősök Terén, ami azóta hagyománnyá vált és évről évre egyre több jógázót vonz.
 
2018 szeptemberében nyitottam meg a Vivéka Jóga Stúdiót, ami mostanra a környék legszínesebb jógakínálatát nyújtó közösségi terévé vált.
 
Mindeközben folyamatosan képeztem és a mai napig képzem magam. Számos képzést, továbbképzést elvégeztem, hogy egyre közelebb kerüljek önmagamhoz, és hogy egyre jobban, egyre szélesebb körben tudjam átadni ezt a tudást másoknak is.
 
Mestereim:
Szvámi Sivánanda, Veres András Omkára – hatha jóga
Kovács Gyöngyi Nalini – kismama- és babás jóga
Csíki Mariann – gyermekjóga
Bene Máté – NMPT
Vadas Mihály – Chi Kung
Váczi Virág

Sors Sandra

Gerinc-, hatha, yin, aerial gerincjóga oktató és jógaterapeuta

Bemutatkozás

Sajnos én későn találkoztam a jógával. Az első óra nem tetszett, unalmasnak találtam. Akkor még nem álltam rá készen. Egy későbbi újra próbálkozásnál viszont valami elindult bennem. A jóga valamit felébresztett , és azóta elindult egy csodálatos “utazás”.
 
Korábban az aktívabb ashtanga és vinyasa órák vonzottak, a pörgős yang típus tudott lenyugtatni. Később sajnos egy műtét után le kellett lassítanom, és akkor ismerkedtem meg a yin típusú jógával, ami azóta egy egészen más dimenzióba vitt. Az egész életszemléletemet  megváltoztatta.
 
Nagyon sokat köszönhetek a jógának testileg és lelkileg egyaránt. Türelemre tanít, segít a jelenben lenni, segít elfogadni, megérteni és elengedni. Ha kicsit is kibillenek az egyensúlyból, a gyakorlás vagy az oktatás mindig segít visszatérni. Alázatot, türelmet, higgadtságot tanultam, amióta oktatok. Illetve elfogadást. Önmagam és mások elfogadását.
 
Abból a sok jóból, egyensúlyból, harmóniából, pozitív életszemléletből amit a jógától kaptam és kapok, szeretnék átadni a gyakorlóknak annyit, amennyit csak lehet.
 
Gerinc-, hatha, yin, Aerial gerincjóga és jógaterapeuta vagyok.
 
Tagja a Magyar Jógaoktatók Szövetségének.
Sors Sandra

Vizi Eszter

Vízi Eszter

Hatha jóga-, női jóga-, yin jóga oktató, csoportos hangfüdő vezető

Bemutatkozás

Diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szereztem. A sport már kis gyermek korom óta az életem része.
 
A jógával először 2000-es évek elején találkoztam. Valamilyen mozgásformát kerestem, aminek segítségével levezethetem a mindennapokban felgyülemlő feszültséget, és a rohanó életformánk okozta állandó stresszt.
 
Több mint 10 év gyakorlás után határoztam el, hogy ezeket a tapasztalatokat másoknak is szeretném átadni.
 
Képzettségeim:

2017-ben elvégeztem a Sivananda jógaközpontban a hatha jógaoktatóit.
2018-ban a Fény jógaterápiás intézetben női jóga oktatói tanfolyamot.
2019-ben csakrameditáció oktatásának, elméleti gyakorlati továbbképzésen voltam.
2021-ben kezdtem el Ajurvédikus tanulmányaimat és azóta járok Buddhista tanítóképzőre is.
2023-ban Hangfürdő vezető képesítést szereztem a Hangterápiás intézetben.

2024-ben Yin jóga oktatói tanfolyamot végeztem.

Hiszem, hogy az egészség a test a lélek és a szellem egységén alapul!

Várlak szeretettel tartásjavító stresszoldó jógaóráimon és yin jógaórámon valamint csoportos hangfürdőkön!
Vízi Eszter

Garai Eszter

Hatha-, vinyasa flow és aerial jóga oktató

Bemutatkozás

Első találkozásom a jógával közel 20 éve történt, de napi szinten 10 éve vált az életem részévé a gyakorlás. Ekkoriban még a leánykori nevemet, Korpás Esztert használtam.

2014-ben kezdtem heti rendszerességgel hatha jógát tanítani, majd rövidesen vinyasa flow és aerial jóga oktató is lettem.

A tudásvágyam az évek alatt nem csökkent, folyamatosan továbbképzésekre és oktatói képzésekre jártam (gyermekjóga, meditáció tanárképzés, ashanga jóga, jógaterápia, kismama jóga), hogy minél több oldalát ismerjem meg ennek a csodálatos rendszernek és a saját fejlődésem mellett tudjam támogatni a tanítványaimat is a saját útjukon.

Az aerial jógát egy amerikai tanártól tanultam és itthon elsőként kezdtem az Unnata Aerial Yoga rendszere alapján aerial jógát oktatni. 2015 óta több száz érdeklődőt vezettem be az aerial jóga világába, rendszeres óráim mellett folyamatosan tartottam kezdő és haladó workshoppokat, tematikus gyakorlásokat valamint egy idő után már saját aerial jóga oktatói továbbképzéseket is.

Úgy gondolom, mindenkinek magának kell megtalálnia azt a jógastílust, azt a gyakorlási formát, ami az adott időszakban éppen a számára leghatékonyabb fejlődést biztosítja, ami azt is jelenti, hogy ezt időnként felül kell vizsgálni és szükség szerint elindulni a változás irányába.

A jógaoktatással fő célom, hogy rámutassak, mindannyian képesek vagyunk a fejlődésre és tenni tudunk azért, hogy harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb életet éljünk fizikai, mentális és lelki szinten is.

Garai Eszter

Ezeken az órákon találkozhatsz Eszterrel

Rábóczki Renáta​

Rábóczki Renáta

Kundalini és vinyasa flow jóga oktató​

Bemutatkozás

2014 óta van jelen az életemben napi szinten a jóga és annak különböző irányzatai.

Alapvetően is a segítő szakmában dolgoztam hosszú évekig, onnan érkeztem meg a tanítás világába 9 évvel ezelőtt.

Az emberekkel való intenzív segítő munka – mindegy, hogy szociális intézmény falain belül, vagy a jógamatracon – a hivatásom.

E két nagy terület fedi le jelenleg a szakmai életem, mindkettőben jelenleg is képződőm, hogy minél szélesebb körben tudjak és professzionálisan tudjam segíteni a hozzám forduló gyakorlókat.

Hiszem és tapasztalom, hogy a jóga önmagunk megismerésének egyik kiváló eszköze, azon belül is számomra a kundalini jóga az, amely a legintenzívebben szembesít minden egyes
gyakorlás alkalmával önmagammal.

„…akkor szenvedünk a leginkább, amikor azt hisszük, hogy nincs hatásunk a saját életünkre:
bármit teszünk, semmi nem javít az eredményen. Akkor teljesedünk ki, amikor munkára
fogjuk a „tanult optimizmust” – az erőt, lendületet és képességet, hogy értelmet és irányt
adjunk az életünknek.”

Edith Eva Eger

Képzettségeim:

  • 2014/2015 – Yogin 200 órás TT
  • 2015/2016 – Yogin Vízöntő tudatosságú 100 órás képzés
  • 2016 – Yogin 33 órás Yin jóga képzés
  • 2019 – Yogin 300 órás haladó képzés
  • 2020 – Yogin Yin és Meditáció képzés
  • 2021 – Yogin Meditáció és Humanológia képzés
  • 2022 – Yogin Endokrin rendszerünk egyensúlya 100 órás képzés
  • 2023 – Yogin Aquarian ön-érzékelő 20 órás meditációs kurzus
  • 2024 – jelenleg is folyamatban Tuhi Nirankar Akadémia Kundalini TT
Kundalini jóga

Ezeken az órákon találkozhatsz Renivel

Károly Tímea

Károly Tímea

Ashtanga jóga oktató

Bemutatkozás

A jógával a 20-as éveim vége felé találkoztam először… vettem egy Jóga DVD-t egy bevásárlóközpontban, és megcsináltam párszor a sorozatokat. Jól esett, de nem volt nagy áttörés.

Arra viszont jó volt, hogy a jóga befészkelje magát a gondolataimba.

Aztán 37 éves koromban elkezdtem rendszeresen jógázni. Kezdetben Bikram jógát gyakoroltam, majd áttértem a hatha jógára. 43 éves koromra a jóga nagyon sokat adott nekem. Túl azon, hogy segít kompenzálni az ülőmunka ártalmait, rugalmasan és fitten tart, segít megküzdeni a stresszel, az értékrendem is sokat változott a jóga hatására.

A jóga filozófiája is kezd egyre inkább a mindennapjaim részévé válni. A pránajáma és a meditáció a mindenapjaim része lett.

2022-től tartok jógaórákat Vivéka Jógastúdióban.

 

Képzettségeim:

2022 – Tradicionalis jógaoktató képzés 350 óra (Sarasvati)

2023 – Ashtanga jógaoktató képzés I sorozat (Sarasvati)

2023 – Ayurvédikus jógaterapeuta oktatóképzés 200 óra (Sarasvati)

Károly Tímea

Ezeken az órákon találkozhatsz Timivel