DÁTUMOK:: SZEPTEMBER 30. OKTÓBER 21., NOVEMBER 25. 
ASHTANGA NAPÜDVÖZLETEK (SURYA NAMASKARA A és B)
A szúrja namaszkára Napüdvözletet jelent. Minden napüdvözlet tisztelgés az állandó napciklus előtt, amely életet ad a Föld élőlényeinek.
Az ashtanga jógában kétféle Napüdvözletet végzünk, a könnyebb A verziót és a nehezebb B verziót. Teljes gyakorlásnak minősül, ha mindkettőből 5-öt végzünk.
A napüdvözletet a hatha jóga hagyománya szerint legjobb hajnalhasadás előtt vagy napfelkeltekor, Kelet felé fordulva végezni, mert ilyenkor van lehetőség a Nap köszöntésére és ezen időszakokban a legtisztább a test és legéberebb a tudat. A korai órákban még nem kezdődött el a nyüzsgés körülöttünk és oxigéndúsabb a levegő, mint a nap folyamán.
A napüdvözleteket sokstor telihold napján, vagy ahhoz közel végzik, mert a telihold kiváló alkalom a jógázásra, meditálásra, mantrázásra, relaxációra.
A napüdvözlet átmozgatja a test minden nagyobb izmát és ízületét. Rendszeres gyakorlása csökkenti a stresszt, megteremti a belső harmóniát és optimizmussal tölt fel. Energetikai szempontból a legfontosabb, hogy beindítja a prána megfelelő áramlását a testben, melynek következtében mind a 7 fő csakra harmonizálódik. Az így kialakult energetikai egyensúly a testre és a tudatra is pozitívan hat.
Fontos, hogy a gyakorlást üres gyomorral, kényelmes ruhában és egészséges állapotban végezzük.
Napüdvözlet óráimon 108 ashtanga A vagy 54 ashtanga B napüdvözletet végzünk, bizonyos időközönként “pihenőkkel”. Távolabbi célom a 108 B napüdvözlet 😀
Az órák felépítése:
  • Ráhangolódás / OM mantra zengetése
  • 108 A vagy 54 B Napüdvözlet
  • Nyújtás
  • Pránájáma
  • Relaxáció / OM mantra zengetése
Jó, ha van nálad: törölköző, esetleg víz, zokni és/vagy felső a relaxációhoz
Amennyiben szeretnéd velem végigcsinálni ezt a kihívást, ha bírod a monotonitást és a kemény munkát, várlak havonta egyszer Napüdvözlet jógaórámon. Tisztelegjünk együtt a Nap előtt!
Namaszté

Leave a Reply

Your email address will not be published.