ALTORJAI LÍVIA

Támogatás a gyermekvállalástól a kisgyermekkorig
Földrajzot hallgattam az egyetemen, így lettem geográfus. Aztán anya lettem. Három fiúgyermeket hoztam a világra. Életutam új irányt vett. A perinatális tudományok felé húzott a szívem. Az ELTE Perinatális Szaktanácsadói képzése, a DONA Dúla nemzetközi szüléstámogató dúlaképzés, és a Kismama jógaoktató képzés alatt megszereztem azt a tudást, mely hozzásegítettek ahhoz, hogy a már megélt tapasztalataimmal együtt belelássak a szülés-születés beavatásának mélyebb tartalmaiba. Mindegyik gyermekem születése hozott olyan élményeket, melyek meghatározzák azt a nézőpontomat, amit ma a szülés-születés minőségéről gondolok.
A kórházi szülésélmény megtapasztalása mellett lehetőségem volt az otthonszülés háborítatlanságát is átélnem. Az életadás természetes folyamatai mellett azonban a perinatális veszteségélmény testi, lelki megpróbáltatásaival is szembe kellett nézzek. A gyász egyes lépcsőfokain végighaladva komoly önismereti útra léptem. Ez a belső munka teret és időt adott az élet lényegi dolgainak megértésében, s elvezettek a poszttraumás növekedés lépcsőfokára.
Saját életutam tapasztalatai, és hivatásom okán született meg bennem az elhatározás, hogy ezzel a már belsővé tett tudással, közvetítői szerepemmel segítsem a hozzám fordulókat a gyermekvárás „belső” térképén való eligazodásában.
Fő motivációm a prevenció. A konzultációk alkalmával a támogató beszélgetések és a közös belső munka révén arra törekszem, hogy a felmerülő kérdésekre együtt keressük a válaszokat. Találkozhatunk egyéni és csoportos szülésfelkészítő és gyermekágyas csoportfoglalkozásokon. Elérhető vagyok az online térben is. Kismama jóga óráimon is szeretettel várlak Dunakeszin a Vivéka Jógastúdióban!

Leave a Reply

Your email address will not be published.