BLAU CSILLA

Blau Csilla vagyok, 30 éves kisgyerekes anyuka. A jógával a húszas éveim elején találkoztam. Megtaláltam benne azt az intelligens mozgásformát, amely egyszerű, de nagyszerű mozdulatok segítségével nemcsak a testet tartja karban, hanem a szellemet és a lelket is táplálja, edzi, élteti. Jógáztam egyetemistaként, dolgozó felnőttként, kismamaként, szülés után regenerálódó nőként és kisbabás anyukaként, és minden életszakaszban úgy tapasztaltam, hogy a jól megválasztott jógagyakorlás bámulatosan hatékony eszköz az egészségünk megőrzéséhez. Az én célom a jógaoktatással az, hogy mások is megtanuljanak helyesen gyakorolni,  ezáltal javítsanak az életszínvonalukon,  jól érezzék magukat a bőrükben és boldogabb emberek legyenek.
Alma materem a Samadhi Jógastúdió, ahol 2018-ban végeztem el a 200 órás hatha jóga oktatói tanfolyamot, 2019-ben pedig fasciális szemléletű jóga flow oktatói oklevelet szereztem. Jelenleg ugyanitt folytatom a kismamajóga oktatói tanulmányaimat. Kezdő oktatóként mentorom Bakonyi Panni volt, akinek azt a meghatározó oktatói szemléletet köszönhetem, miszerint „embereket tanítunk, nem jógapózokat”.
Hatha és hatha flow típusú órákat tartok. Kifejezetten ajánlom magam kezdőknek, újrakezdőknek, mert szeretek magyarázni és a biztonságos, preventív gyakorlást részesítem előnyben. A hatha órákon a klasszikus hatha jóga rendszerével kapcsolatos ismereteket sajátítjuk, illetve mélyítjük el. A legalapvetőbb légzőgyakorlatokat és testhelyzeteket  gyakorolva érkezünk meg a jelenbe és önmagunkhoz. A hangsúly gyakorlatok precíz és helyes kivitelezésén, a lelassuláson és az elcsendesedésen van. A hatha flow típusú órán dinamikusan mozgunk, a hatha jóga pózait sorozatokban, a légzéssel összehangolt áramlásban végezzük. Ezek az órák a mozgó meditáció élményét segítik előidézni azáltal, hogy a folyton változó kreatív gyakorlatsorok nem engedik elkalandozni az elmét, amely az intenzív koncentráció hatására elcsitul, miközben a test kellemesen elfárad, és mire elérkezik az óra végi relaxáció, az ember tökéletes nyugalmi állapotba kerül.

Leave a Reply

Your email address will not be published.