GERELY KATUS

GERELY KATUS

Gerely Katus vagyok, óvó néni és mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató.

Hosszú óvodai pályafutásom alatt mindig azt kerestem, mi a jó a gyereknek. 12 éve a gyermekjógában találtam meg azt a mozgásformát, ami az 5-10 éves gyerkőcöknek mindent megad, ami testi-lelki-mentális épülésüket a mozgáson keresztül támogatja.

A mozgásfejlesztés óvodai munkám során kiemelt jelentőségű volt, hiszen a gyermek fejlődésének alapja a mozgás. A mai gyerekeknek lényegesen kevesebb lehetőségük van a spontán fejlődésre, ezért tudatosan és kiemelten kell támogatni ezt a területet. Mozgásfejlesztő jógaoktatóként erre törekszem. 😊

 

Végzettségek: óvodapedagógus, fejlesztő-differenciáló pedagógus, mozgásfejlesztő gyermekjóga-oktató (Jóga-móka rendszer)

Továbbképzések: Alapozó Terápiák mozgásterapeuta, egyéni fejlesztő; Fennmaradt csecsemőkori reflexek oldása (TótszöllősyTünde)

A GYERMEKJÓGÁRÓL 

A gyermekjóga mozgás, mese és játék egyben – a klasszikus felnőtt jóga alapjaira építve, de a kisgyermekek életkori sajátosságaihoz igazítva.

Az állat- és növényutánzó dinamikus ászanákkal (jógapózokkal) és rengeteg mozgásos játékkal átszőtt gyermekjóga-órákon megtanulnak odafigyelni saját mozgásukra, belső jelzéseikre, elfogadják magukat, társaikat és elsajátítják a relaxálás alapjait. A gyermekjóga által ugrásszerűen fejlődik testkontrolljuk, mozgáskoordinációjuk, egyensúly- és térérzékelésük, érzelmi intelligenciájuk, megtanulnak befelé figyelni, tudatosulnak érzéseik.

A kooperatív játékokkal fejlődik együttműködési készségük. Az órákon rengeteget mondókázunk, verselünk, énekelünk, így az anyanyelvi készségek, ritmusérzék fejlődését is támogatjuk, amelyek elengedhetetlenek az olvasás tanulásához. A mai, mozgásszegény életmód ellensúlyozására kiváló mozgásforma az óvodás és kisiskolás gyermekeknek. Megszeretik, és belső igénnyé válik számukra a mozgás, mely fejlődésük alapja.

Várom szeretettel a jógázni vágyó gyerkőcöket!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.