Gyerekkorom óta mindig sportoltam, a teljesség igénye nélkül: kosárlabdáztam, síeltem, spinningeltem és 15 évig versenyszerűen vitorláztam. Majd miután megtudtam, hogy babát várok, váltanom kellett és elkezdtem pilatesezni, ahonnan számomra egyenes út vezetett a jógához. Mint sokan mások, én is sportként közelítettem először a jógához, de mára ennél sokkal többet jelent.
A jóga egy olyan csodálatos rendszer, ami amellett, hogy egyszerre nyújtja és erősíti a test izmait, számtalan egyéb “pozitív mellékhatással” is bír: vitalizál, erősíti az immunrendszert és lelkileg is kiegyensúlyozottabbá tesz.
Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok, 15 év „multi taposó malom” van a hátam mögött, amit szeretnék végleg a jógaszőnyegre cserélni. 😊
A Mandalában hatha jóga oktatóképzést (Yoga Alliance RYT200) illetve a Sarasvati Alapítványnál Gerincterápiás jógaoktató képzést (Yoga Alliance International 100) végeztem. Emellett folyamatban van egy Gyerekjóga oktatóképzésem szintén a Sarasvati Alapítványnál.
Nagyon sok szeretettel várok mindenkit, és hogy néhány téves előítéletet eloszlassak:
  • a jógához nem kell hajlékonynak lenni, de ha rendszeresen gyakorolsz, egész biztosan hajlékonyabb leszel.
  • a jógához nem kell vékonynak lenni, ha nem hiszed, keress rá Jessamyn Stanley nevére.
  • a jógához nem kell fiatalnak lenni – most Tao Porchon-Lynch nevét üsd be a google-be.
  • Szóval az is nyugodtan jöjjön, akinek állandó felmentése volt a testnevelés órákon…

Leave a Reply

Your email address will not be published.