KÁROLY TÍMEA

hatha jóga oktató
A jógával a 20-as éveim vége felé találkoztam először… vettem egy Jóga DVD-t egy bevásárlóközpontban, és megcsináltam párszor a sorozatokat. Jól esett, de nem volt nagy áttörés. Arra viszont jó volt, hogy a jóga befészkelje magát a gondolataimba.
Aztán 37 éves koromban elkezdtem rendszeresen jógázni. Kezdetben Bikram jógát gyakoroltam, majd áttértem a hatha jógára. 43 éves koromra a jóga nagyon sokat adott nekem. Túl azon, hogy segít kompenzálni az ülőmunka ártalmait, rugalmasan és fitten tart, segít megküzdeni a stresszel, az értékrendem is sokat változott a jóga hatására.
A jóga filozófiája is kezd egyre inkább a mindennapjaim részévé válni. A nyugati világban a jóga sok esetben egyet jelent az ászanák gyakorlásával. Valójában ez csak egyetlen pillére a jóga komplex rendszerének.
A kezdő csoportban szeretettel várok mindenkit, aki szívesen kipróbálná a jógát.  Ebben a csoportban nagy hangsúlyt fektetek az ászanák helyes kivitelezésére, a testérzetek megfigyelésére és a  helyes légzés elsajátítására. Cél, hogy megismerd az ászanákat és a főbb erővonalakat, ezáltal magabiztos légy.  Tapasztalni fogod, hogy az ászanák nemcsak az izmaidra, ízületeidre vannak jótékony hatással, de elmédre, tudatodra is.
És szeretettel várlak a haladó hatha jóga csoportomba, ha már van némi ismereted az ászanákról, legalább fél éve rendszeresen gyakorolsz. Ezen az órán belemegyünk a nehezebb ászanák gyakorlásába, persze nem becsüljük le az egyszerűbb gyakorlatokat sem. Az ászanákat dinamikusabban kapcsolom össze. Megismerheted, hogy egy-egy ászana mely csakrákat harmonizálja, milyen pozitív élettani hatásai vannak. A Pránajáma rendszeres eleme az órának.

Leave a Reply

Your email address will not be published.