Mikor babaúszás oktatóként kezdtem dolgozni, teljesen egyértelművé vált számomra, hogy a gyerekekkel való foglalkozásban megtaláltam a számításaimat, és a jövőben is velük szeretnék foglalkozni. Az uszodában töltött évek csak megerősítettek ebben.

Egy kisgyermek életében a megfelelő fejlődéshez a mozgás elengedhetetlen fiziológiai és pszichológiai fontossággal bír. Egy sporttevékenység kedvező hatásain túl mi az, amit a jóga nyújthat nekik? Sokkal többet, mint azt elsőre gondolnánk. A jóga egy remekül működő komplex rendszer, mely jótékonyan hat testre és lélekre. A rendszeres gyermekjóga izomtónus erősítő, testtartás javító és figyelemfejlesztő, valamint fejleszti az egyensúlyi és mozgásérzékelési-, a helyzetérzéskelési- és a tapintási rendszereket, amiknek a megfelelő fejlettsége elengedhetetlen – például az iskolakezdéshez. A helyes légzéstechnikák elsajátítása stresszcsökkentő és szorongásoldó hatással bír. A Jóga Móka módszer egy meseszálon viszi végig a mozgássorozatot légzésszinkronnal, amit leginkább egy drámajátékhoz tudnék hasonlítani.

Gyermekjóga oktatóként célom, hogy segítsem a gyerekek képességeinek fejlődését a Jóga Móka módszerrel. Távlati tanulmányi céljaim között szerepel kiegészíteni ezt a módszert mozgásfejlesztő foglalkozásokkal, ahol célzottan lehet segíteni egy-egy felzárkóztatást igénylő területet.

Szeretettel várom a gyerkőcöket egy vidám és energikus Jóga Móka órára 5 és 10 éves kor között!

Leave a Reply

Your email address will not be published.