Sajnos én későn találkoztam a jógával. Az első óra nem tetszett, unalmasnak találtam. Akkor még nem álltam rá készen. Egy későbbi újra próbálkozásnál viszont valami elindult bennem. A jóga valamit felébresztett bennem, és azóta elindult egy csodálatos „utazás”.
Az elején az aktívabb ashtanga és vinyasa órák vonzottak, a pörgős yang típus tudott lenyugtatni. Később sajnos egy műtét után le kellett lassítanom, és akkor ismerkedtem meg a yin típusú jogával, ami azóta egy egészen más dimenzióba vitt.
Nagyon sokat köszönhetek a jógának testileg és lelkileg egyaránt. Türelemre tanít, segít a jelenben lenni, segít elfogadni, megérteni és elengedni. Ha kicsit is kibillenek az egyensúlyból, a gyakorlás vagy az oktatás mindig segít visszatérni. Alázatot, türelmet, higgadtságot tanultam, amióta oktatok. Illetve elfogadást. Önmagam és mások elfogadását.
Abból a sok jóból, egyensúlyból, harmóniából, pozitív életszemléletből, amit a jógától kaptam és kapok, szeretnék átadni a gyakorlóknak annyit, amennyit csak lehet.
Mesteremnek Rácz Ildikó jógaoktatót tartom, hisz a jóga parampara rendszeren keresztül tanítódik és tőle kaptam a legtöbbet.
200 órás Gerinc-, hatha- és yin jógaoktató vagyok. Tagja vagyok a Magyar Jógaoktatók Szövetségének.
2019-ben kezdem az 500 órás Yogin képzést Tengerdy Ágnes vezetésével.

Leave a Reply

Your email address will not be published.