400 órás Hatha és Ashtanga vinyásza jógaoktató (Yoga Alliance International 400 RYT), valamint kismama és baba-mama jógaoktató vagyok.
A jógával 2009-ben találkoztam először, otthon, DVD-n próbáltam ki. Ekkor még csak alkalmi tevékenység volt számomra, de később már egyre többet jógáztam, majd elkezdtem edzőtermekbe, később jógastúdiókba járni, hogy jógázhassak.
Aztán egyszer készült egy lista azokról az álmokról, amiket szeretnék megvalósítani, rajta a következővel: „jógaoktató szeretnék lenni”. A lista ugyan eltűnt évekre, de amikor 14 ott töltött év után, döntésemet nehezen meghozva felmondtam a munkahelyemen, előkerült (időközben el is feledkeztem róla), és én épp a hatha jógaoktatói tanfolyam vége felé jártam a NitaYoga Központban. Hamarosan jött az első hatha jóga óratartási lehetőség is, és azóta tartom a különböző típusú jógaórákat.
Az életem teljesen megváltozott, mióta ebbe az irányba fordultam. Nemcsak azért, mert jelentősen csökkent a stressz a mindennapokban, hanem mert mostanra az egész életvitelem a jógáról szól: a táplálkozástól kezdve a gyakorláson és tanításon keresztül a spirituális tevékenységekig.
Célom oktatóként: átadni azt a pozitív, csodálatos érzést és hangulatot a jógázóknak, amelyet én is átéltem minden egyes alkalommal, amikor jógaórára mentem. Hogy legyen a jóga menedék és eszköz a mindennapokhoz, hogy általa a jógát gyakorlók nyitottá váljanak a következő lépések megtételére a hosszú úton, idővel pedig megismerjék a jógafilozófiát, a jóga valódi célját.
Saját utamon haladva szeretnék elmélyülni a Krisna tudatban, célom a bhakti jóga gyakorlása.
Mestereim: Kiss Zoltán Nitai, dr. Kotroczó Anikó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.