Hatha jóga, gyermekjóga, babás- és kismamajóga oktató, illetve NMPT Instruktor vagyok.
Gyerekkoromban édesapámtól tanultam az első jógagyakorlatokat, például a „hasforgatást”. Ő egy megsárgult jógakönyvből, autodidakta módon gyakorolta a jógát. Sajnos 15 éves koromban ő itthagyta ezt az földi létet, és utána sokáig eszembe sem jutott jógázni.
Fiatalon kerültem a médiába, a legkülönbözőbb tévéműsorok szerkesztője és főszerkesztője voltam, és kerestem valamit, ami segít enyhíteni azt az elképesztő stresszt, ami nap mint nap ért a munkám során, ugyanakkor a testemet is átmozgatja. Valami láthatatlan erő aztán bevitt a zuglói Padma Jógastúdióba. Ez 2004 tájékán volt.
Rendszeresen jártam jógázni, de egy idő után azt éreztem, szeretnék többet tudni, szeretném tudni, hogy mit miért csinálunk, és mire jó ez a jóga tulajdonképpen. Ezért iratkoztam be a Sivananda Jógaközpont oktató képzésére 2011-ben. Akkor még nem is gondoltam, hogy egyszer majd oktatni fogok. Ott aztán azt is megtudtam, hogy a „hasforgatást” Naulinak hívják.
2013 óta tartok órákat. Az első óráimat éppen itt, a Fóti út 69-ben tartottam, az akkori Pearl Body & Soul Jógateremben, ahová babasétáltatás közben „véletlenül” tértem be, és legnagyobb meglepetésemre Sivánanda mester képe lógott a falon.
Azóta rendszeresen tartok hatha jóga órákat és alaptanfolyamokat, amelyek a Sivánanda tradíció tanításaira épülnek.
Folyamatosan képzem magam, hogy egyre közelebb kerüljek önmagamhoz, és egyre jobban át tudjam adni ezt a tudást másoknak is.
Mestereim:
Szvámi Sivánanda, Veres András Omkára – hatha jóga
Kovács Gyöngyi Nalini – kismama- és babás jóga
Csíki Mariann – gyermekjóga
Bene Máté – NMPT
jógával kapcsolatos cikkeimet itt találod: www.viveka.blog.hu
videók: www.youtube.com/vivekajoga