Yin nem létezik Yang nélkül, ahogyan Yang sem létezik Yin nélkül. Nemcsak a környezetünkben, hanem bennünk sem.

A Yin csendes, sötét, nedves, mint az éjszaka, a Yang hangos, világos és száraz, mint a nappal.

A Yin típusú jóga meditatív, lazító, elengedő, statikus és befelé fordítja a figyelmet, a Yang típusú jóga (pl. ashtanga jóga vagy napüdvözletek) folyamatos, mozgalmas, kemény, küzdő és a tekintetet rajtunk kívülre fókuszálja.

A Yin típusú jóga hosszú kitartásaival közvetlenül a rugalmatlan yin szövetekre, például az ízületekre, ínszalagokra, csontokra hatunk, a Yang típusú jógával a rugalmas yang szöveteket, főleg az izmokat és a véráramot dolgoztatjuk. Yin és Yang tökéletesen kiegészíti egymást az élet minden területén.

A Yin&Yang jógaórát yin típusú, lazító-nyújtó gyakorlással kezdjük kellemes, lágy zene mellett, majd a már yang típusú napüdvözletek után egy dinamikus, ashtanga típusú jóga gyakorlás következik, nagyrészt álló ászanákkal.

Egy jógaórán belül élheted át a Yin és Yang minőséget, tapasztalhatod meg a különbségeiket, fedezheted fel saját tested, lelked és elméd kívánságait, reakcióit és fejlesztheted mindkét területet magadban.

A Yin&Yang jógaórákra kényelmes, fokozottabb nyújtásokat engedő, puha ruházatban gyere. Hozhatsz magaddal zoknit és hosszú ujjú felsőt a relaxációhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.