Csikung alapok*

Csikung alapok*

A chi kung – nagyon egyszerűen fogalmazva – az energia áramoltatásának a művészete, az emberi energiával való munka.

chi azt jelenti, életenergia, a kung pedig egy folyamatot ír le, aminek a vége egy pozitív átalakulás vagy minőségi változás.

A chi kung balanszba hozza az ellentétes minőségű energiákat, a yin és a yang arányait. Ez a két energia mindig együtt van jelen, egymás ellen működik és folyamatosan egymásba fordul. Egyik nincs a másik nélkül, másik az egyik nélkül, épp ezért nagyon fontos, hogy meglegyen köztük az egyensúly. A chi kung segít közel kerülni integrált személyiségünkhöz, amelyben a legközelebb állunk lényünk valódi aspektusához.

chi kung egyúttal gyakorlatok összessége, amelyek segítik a fizikai testet rugalmassá, funkcionálisan erőssé tenni és tartani. Általuk a testben megnyílnak az energia csatornák, vezetékek, amelyekben szabadon tud áramlani az energia.

Többféle chi kung létezik: harcművészeti képességeket előkészítő (Yan Dzsing Min), betegség megelőző, egészégmegőrző, gyógyító, spirituális fejlődést segítő.

Ezen az órán betekintést nyerhetsz a chikung gyakorlatok egyszerű nagyszerűségébe. Bármilyen életkorban és fizikai állapotban gyakorolható mozdulatok ezek, amelyeknek a pozitív hatása szinte azonnal érezhető. 

Az órát Váczi Virág tartja, aki Vadas Mihály (Az Áramlás Útja) thai-chi és chi kung mestertől tanulja a chikung művészetét. 

OKTATÓK